Huurrecht

Als huurder of verhuurder krijgt u te maken met het huurrecht. De wet onderscheidt drie verschillende soorten huur, te weten woning, winkel of horeca en andere bedrijfsruimte.

Voor de verschillende soorten huur gelden verschillende wettelijke bepalingen. Deze regelgeving is in sommige gevallen zeer complex. Daar komt nog bij dat in de huurovereenkomst van deze regelgeving soms wel en soms ook weer niet kan worden afgeweken. U kunt daarvan niet altijd op de hoogte zijn bij het sluiten van een huurovereenkomst. Het gevolg kan zijn dat de afspraken die worden gemaakt in de huurovereenkomst juridisch niet mogelijk zijn, omdat in de wettelijke bepalingen is opgenomen dat dat niet mag. U kunt denken aan bijvoorbeeld de duur van een huurovereenkomst.

Het is van belang vooraf advies in te winnen over de juridische aspecten van huurovereenkomsten. De huurrecht advocaten van Sahin en Stoetzer advocaten hebben ruime ervaring met de verschillende huursoorten en staan u graag bij. U kunt vrijblijvend contact opnemen voor juridisch advies door te bellen naar 024-360 55 66 of het contactformulier in te vullen.

Sahin & Stoetzer advocaten